Menu Sluiten

Zonnepanelen


Zonnepanelen

Informatie over zonnepanelen:

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om elektriciteit op te wekken zonder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. Ze zijn milieuvriendelijk en kunnen helpen de energiekosten te verlagen. Ze kunnen op uw dak of op de grond worden geplaatst, en ze kunnen zo groot of klein zijn als u maar wilt. Als u van plan bent zonnepanelen op uw dak te plaatsen, zorg er dan voor dat u het juiste type montage kiest.

Het beste type montage voor uw paneel is er een dat is ontworpen om stationair te zijn. U kunt ook een volgsysteem gebruiken waarmee uw paneel de zon kan volgen.

Zonnepanelen maken gebruik van kristallijne siliciumcellen en een printplaat om elektriciteit op te wekken. Het effect is een manier om elektriciteit te produceren. Het is een proces waarbij elektronen in een halfgeleider met licht reageren en loskomen.

Gewoonlijk heeft een zonnepaneel een antireflecterende coating aan de voorkant en een waterdicht plastic frame. Ze kunnen op de grond worden gemonteerd of op een dak worden geplaatst. Afhankelijk van de grootte van het zonnepaneel, kunt u kiezen voor een grondmontage of dak montage. Info over zonnepanelen

Wetenswaardigheden over Zonnepanelen

Over het algemeen worden zonnepanelen op het dak gemonteerd en stevig vastgezet.

Meer geavanceerde systemen maken gebruik van een automatische solar tracker, die de hellingshoek van de PV panelen automatisch aanpast. De grootte van de panelen kan verschillen, waarbij een enkel paneel doorgaans 60 tot 72 cellen bevat. Deze zonnepanelen worden PV modules genoemd en kunnen in verschillende vormen en afmetingen worden geplaatst. Ze worden vaak met bouten op het dak bevestigd.

U kunt ze ook ingebouwd in de dakpannen vinden.

Mono kristallijne panelen zijn het meest doeltreffend type zonnepaneel. Ze zijn gemaakt van zuiver silicium en zijn het duurzaamst. Ze hebben echter een hoge kostprijs en een hoog siliciumafval. Om deze redenen zijn ze niet geschikt voor elke toepassing.

Wie weinig ruimte heeft, kan een mono kristallijne module overwegen. Deze hebben over het algemeen een beter rendement en zijn dus voordeliger. Behalve dat ze geld besparen, zijn ze ook goedkoper te installeren.

Zonnepanelen kunnen op het dak van een huis worden geplaatst. Meestal worden ze gemonteerd op een dak op het zuiden, maar ze kunnen ook aan elke kant van een woning worden geplaatst.

Ze worden meestal gemonteerd onder een hoek om de blootstelling aan de zon te maximaliseren. Ze worden op het dak gemonteerd om de hoeveelheid zonlicht die ze ontvangen te maximaliseren. Dit zal hen helpen elektriciteit op te wekken. Ze kunnen zelfs uw elektriciteitsrekening verlagen, vooral als het paneel niet aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

Meer info over zonnepanelen nu op energiewest.be.

Tags

Complete Energieoplossingen | Eenvoudige Energieoplossingen | Glas-folie Zonnepanelen | Glas-glas Zonnepanelen | High End Zonnepanelen | Installateur Zonnepanelen | Nieuwste Generatie Zonnepanelen |